Entreprenørskap: innovasjon og nettverksbygging

22. februar 2024 | Næringsutvikling, Nyheter

I denne 5 stp modulen fra Fagskolen Innlandet vil du få muligheten til å utvikle dine ideer og bygge nettverk i samarbeid med medstudenter og dyktige lærere. Oppstartssamlingen i den nyåpnede Innovasjonslaben på Raufoss vil gi en skikkelig kickstart på denne prosessen! «Her er alt lagt til rette for å utvikle nye ideer eller videreutvikle produkter eller konsepter. Det er behov for folk som jobber med innovasjon. Ikke bare blant de som driver med strategier, men også de som jobber på gulvet. Dette handler om å koble teori og praksis tettere sammen», sier Ruth Laeskogen Hoff, avdelingsleder for industriell teknologi og logistikk på fagskolen.

– Jeg kan garantere at den nye laben vil gi gode muligheter til kreativitet, lek, læring og nye produkter for arbeidslivet, sier Hoff.

De nye lokalene er fulle av det nyeste utstyret på markedet. VR- og AR-utstyr, ulike 3D-printere, CNC-plottere, CNC-fres, super-PC-er, gode gammeldagse verktøy og mye mer. I studiesammenheng vil denne laben være helt i framkant i Norge. Du kan lese mer om Innovasjonslaben her. 

Entreprenørskap handler om å starte en virksomhet. Det kan være nye produkter, prosesser, tjenester eller forretningsmodeller. Entreprenørskap kan også gjøres vellykket uten å være basert på en enkelt god idé, kun være en sterk tro på å kunne gjøre det bedre enn eksisterende virksomheter. Entreprenørskap kan gjøres av en person, eller en gruppe, eller fra eksisterende virksomhet.

Vi er sikre på at mange enkeltpersoner og bedrifter i Fjellregionen vil ha stor glede og nytte av å ta denne modulen. Det gir mulighet til videreutvikling for egen del, og ikke minst til å bygge nettverk og utveksle ideer på tvers av bedrifter.

Hva venter du på? Søknadsfristen er 22. mars, og oppstart er 18. april. Modulen varer i 9 uker og er lagt opp slik at det skal kunne kombineres med jobb og privatliv. Får vi nok lokale studenter blir den siste samlingen på Tynset. Vi legger også til rette for at man kan følge Teams-undervisningen mellom de fysiske samlingene i våre lokaler. Dette har vi god erfaring med fra tidligere studentgrupper, da det bidrar til flere muligheter for samarbeid og støtte.

Les mer og søk her.