Introduksjon til programmering
Programmering dreier seg om problemløsning og utvikling av verktøy som realiserer løsningene. Dette er en nøkkelkompetanse innenfor informasjonsteknologi.
Studiested
Nettbasert med samlinger på Tynset
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
7,5
Organisering
Nettbasert med 4 samlinger på Tynset
Søknadsfrist
15.01.2025
Oppstart
21.01.2025
Emnet Introduksjon til programmering inngår i årsenhet informasjonsteknologi. Vi vil fremover tilby flere emner i denne årsenheten.
For deg som ønsker oppdatert IT-kompetanse på bachelornivå.
Studiet kan kombineres med jobb og privatliv.
Innhold
Emnet Introduksjon til programmering gir deg en solid grunnmur i programmering ved å lære deg universelle teknikker som gjelder for en rekke programmeringsspråk og systemer. Du vil skaffe deg håndfast erfaring med algoritmer og problemløsning gjennom å utvikle enkle webapplikasjoner. Du vil programmere i språket JavaScript, men hovedmålet vil være å lære prinsipper og teknikker som er overførbare til andre programmeringsspråk.
Studiet leveres av Høgskolen Kristiania.
Læringsutbytte
Etter å ha tatt emnet Introduksjon til programmering vil du forstå grunnleggende konsepter og teknikker innen programmering, så som algoritmer, variabler, løkker, betingelsessetninger og funksjoner. Du vil være i stand til å planlegge hvordan et program skal fungere, og skrive ryddig og strukturert kode. Du vil kunne lage enkle applikasjoner, kommunisere med andre om egen og andres kode, og sjekke kode for feil.
Opptak, oppstart og gjennomføring
- Du kan kombinere emnet med jobb og privatliv. Du vil delta på fire studiesamlinger på Tynset og jobbe på nett med faglige tekster, læringsfilmer og praktiske øvingsoppgaver. Du må levere en eller flere obligatoriske innsendingsoppgaver, og vil motta personlige tilbakemeldinger fra faglig veileder.
Emnet starter januar 2025 og avsluttes med eksamen 27.–28. mai 2025. Du må få godkjent innsendingsoppgavene for å kunne ta eksamen.
Tilbudet er forbeholdt deg som bor i Fjellregionen eller Innlandet for øvrig. Det er begrenset antall plasser. Søkere som leverer nødvendig dokumentasjon først, får plassene (førstemann til mølla). Oppstarten kan bli utsatt hvis det er lav påmelding.
For å søke må du ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse. Du kan f.eks. ha fullført videregående skole, ha yrkesfag med påbygning, være 25 år og ha 5 års arbeidserfaring (les mer her) eller være 23 år med 5 års arbeidserfaring og noen fag fra videregående (les mer her). Kontakt Kristiania hvis du ønsker mal for arbeidsattest.
Datoer for samlinger på Tynset
Det gjennomføres to dagssamlinger og to halvdagssamlinger:
- Dagssamling 21. januar 2025, kl. 9–15 (16)
- Halvdagssamling 13. februar 2025, kl. 9–12
- Dagssamling 23. april 2025, kl. 9–15 (16)
- Halvdagssamling 15. mai 2025, kl. 9–12
Samlingene vil øke forståelsen for faget og sette deg i bedre stand til å gjennomføre innsendingsoppgavene. De lar deg knytte kontakter, diskutere fagstoffet med andre, og samarbeide på tvers.
Prisinformasjon
Emnet er GRATIS.
Andre emner i årsenheten i Informasjonsteknologi:
- Digital teknologi (7,5 studiepoeng): Emnet ruster deg til å bruke digital teknologi effektivt. Du lærer hvordan datamaskiner fungerer og håndterer informasjon på ulike nivåer, hvordan datamaskiner kobles sammen i nettverk, og hvordan du kan feilsøke problemer som oppstår.
- Kreativt webprosjekt (7,5 studiepoeng): I dette emnet vil du, gjennom å jobbe med et eget prosjekt, lære om å jobbe med utviklingsprosjekter. Du lærer relevante teknikker og metoder, og settes i stand til å reflektere over både valg av IT-løsninger og gruppeprosesser i et team.
- Informasjonssikkerhet (7,5 studiepoeng): I dette emnet lærer du grunnleggende konsepter innen informasjonssikkerhet og personvern. Du lærer hvordan du utfører en risikoanalyse, reflekterer over sikkerhetsaspekter ved nett-adferd, og sikrer maskiner og nettverk mot relevante trusler.
- Etikk, samfunnsansvar og bærekraft (7,5 studiepoeng): Etikk, samfunnsansvar og bærekraft er viktig for omdømme, lønnsomhet og sosiale og miljømessige resultater. Emnet gir en grunnleggende innføring i problemstillinger, teori og verktøy innen disse områdene.
- Objektorientert programmering (15 studiepoeng): Emnet gir en grundig innføring i objektorientert programmering. Dette gir deg nøkkelkompetanse i å bidra til å utvikle store og komplekse systemer, på en måte som gjør systemene enkle å vedlikeholde og utvide.
Disse emnene vil fremover tilbys hos oss!